How far are you willing to run?

Information

RACE PM

Info Täby Extreme Challenge 2018

 

Täby Extreme Challenge 2018 –> 20-22 april 2018.

Start 200 miles är klockan 10:00 fredagen den 20 april och målet stänger 54 timmar senare den 22 april (16.00).

Start TEC Backyard är klockan 18.00 fredagen den 20 april, varje hel timme går ny start på banan som mäter 6,7km och målet stänger 46 timmar senare den 22 april (16.00) om inget annat meddelas senast 1 januari 2018.

Start är klockan 10.00 lördagen den 21 april för 50 och 100 miles. De har 30 timmar på sig tills målet stänger den 22 april (16.00).

Starten är 50 miles natt klockan 00.00 söndagen den 22 april och de har 16 timmar på sig tills målet stänger den 22 april (16.00).

Tävlingscenter

Start och mål är vid motionsgården Ensta Krog i Täby där omklädningsrum, dusch och bastu finns öppet dygnet runt under fredag till söndag. Ensta Krog ligger 1200 meter nordöst om köpcentret Täby Centrum.

OBS! Telefonnummer till kontrollen är: 073 – 511 21 96, spara detta nummer!

Nummerlappsutdelning

Från 08.30 fredag 20 april kan du hämta nummerlappen vid Ensta Krog.

OBS! Alla nummerlappar hämtas ut vid Ensta Krog! Kom i god tid och hämta nummerlappen senast 15 minuter innan start då vi har mycket att stå i och ge information innan starten.

Information innan loppet

Vi kommer att hålla en kort information 15 minuter innan start om banan.

Omklädning

Omklädningsrum med dusch och bastu finns vid motionsgården Ensta Krog, dessa omklädningsrum delas med allmänheten under hela helgen så tänk på att respektera skogränsen och lämna inga väskor där inne. Som komplement och försök till att minska kö till toaletterna finns tre uppvärmda toaletter utomhus. Notera att det eventuellt kan vara lite trångt i omklädningsrummen just innan start.

Vila i omklädningsrummet är tillåtet men tänk på att allmänheten även ska kunna vara där under helgen.

Väskor

Det är inte tillåtet att sätta upp egna tält/vätskebord vid Ensta krog eller längs banan. Löparnas väskor kan förvaras i tältet utomhus i direkt anslutning till Ensta Krog. Notera att väskorna inte ska förvaras inne i värmestugan. Vi ansvarar ej för värdesaker.

Byte av distans

Det är tillåtet att byta distans under loppet (både uppåt och nedåt). För att de som kämpar om topplatserna ska veta vilka de kämpar mot, rangordnas i resultatlistan de som fullföljt den distans de anmält sig till och som startar vid det officiella startskottet före de som bytt distans. Svenskt rekord kan bara sättas på den distans löparen anmält sig till.

Brutet lopp

Om man bryter räknas man som fullföljande av den av loppets officiella distanser som man senast passerade. Detta är likvärdigt med att man bytt distans. Meddela funktionär om du bryter. Du kommer inte få något pris om du bryter.

Maxtid

200 miles har 54 timmar, Backyard Ultra har 46 timmar, 50 miles och 100 miles har 30 timmar och 50 miles natt har 16 timmars maxtid.

Banan

Banan är samma som föregående år och mäter 11.5km. TEC Backyard kommer att ha en bana på 6,7km. Vi kommer att lägga ut information om läget på banan på hemsidan och facebook under TEC-veckan.

Vätskekontroll

Loppet har en vätskekontroll, den ligger vid start/mål och passeras med ca 11.5 kilometers mellanrum alt. 6,7km. Där serveras ett enkelt basutbud bestående av vatten (varmt och kallt), chips, godis, banan, smörgåsar, salttabletter och någon form av varm mat framåt kvällen.

Vid vätskekontrollen finns utrymme i tälten för löparnas egen utrustning, drycker och väskor (HÅLL UTKIK EFTER SKYLT MED ER DISTANS). Tänk på att det inte är tillåtet att sätta upp egna kontroller vid Ensta Krog eller längs banan. Det är inte tillåtet att koppla in egen köksutrustning i eluttagen vid Ensta krog. Mobilladdare är ok i mån av plats. Det finns varmt vatten och mikro vid kontrollen.

OBS! 200 miles är självförsörjande första 24 timmarna, dock kommer vi servera ett mål varm mat ca 20.00 och även servera vatten och sportdryck hela tiden. Mikro finns och under dagen kommer det möjligen upp lite smått och gott (bl.a. sportdryck och kaffe/te)!

Obligatorisk utrustning

Alltid:

– Påslagen mobiltelefon (Måste ha lagt in numret till kontrollen för att snabbt kunna nå oss, 073 – 511 21 96.)

– Valet av kläder måste anpassas till rådande väderförhållanden.

– Löparna förväntas bära vätska och mat / energi räcker för ett varv (6,7km/11,5km) då vi endast har vätska/energi vid varvning.

Vid mörker:

– Reflexer, helst reflexväst.
– Pannlampa och extra batterieri. (Om man springer 200 miles, TEC Backyard, 100 miles eller springer 50 miles natt. Från kl. 19.00)
–  200 miles, TEC Backyard, 100 miles samt för 50 miles natt ingår även räddningsfilt (aluminium version).  Kan köpas på många ställen (t.ex. apotek, Intersport, Addnature).

Pacer 


Pacers är tillåtet från 20:00 fredagen för 200mileslöpare och från 20.00 på lördagen för 100 mileslöpare eller efter att deltagaren uppnått 100 km, beroende på vad som infaller först.

Pacers startar alltid vid varvningskontrollen. En löpare får ha högst en pacer åt gången. Det är inte tillåtet för pacern att bära saker åt löparen eller på annat sätt fysiskt hjälpa löparen framåt. Pacern ska pricka av sig när han/hon kommer till tävlingsområdet så att staben vet om det finns någon att skicka ut i ett nödläge. Glöm inte att registrera dig som pacer på hemsidan. 


Kommunikation

Från Stockholms central ta tunnelbanan mot Mörby Centrum, kliv av vid Tekniska Högskolan, gå upp till Roslagsbanan vid Östra station åk Österskärslinjen, kliv av vid Galoppfältet, gå Kemistvägen upp förbi Statoil och efter gamla Täby Park hotell går du gångvägen till Ensta Krog.

Parkering

Vi avråder starkt från bilkörning 6 timmar efter loppet. Stela och krampande muskler kan ställa till problem och reaktionstiden är längre pga trötthet. En löpare rekommenderas vila minst 6 timmar innan han/hon sätter sig vid ratten efter ett ultralopp. Det begränsade antalet parkeringsplatser som finns i direkt anslutning till start/mål är reserverade åt funktionärer och allmänheten som vill utnyttja motionsgården.

Boende

I år samarbetar vi med Scandic Täby  som ligger ca 3km från Enstra krog och där har vi rabatt. Adressen är Näsbyvägen 4 i Täby.

Våra priser är: enkelrum för 850 kr per natt, dubbelrum för 950 kr per natt och trippelrum för 1170 kr per natt.

All bokning sker via: Meeting.taby@scandichotels.com
Telefonnummer är 08 – 517 354 16. Ange TEC som bokningskod.

Buffén kommer att vara på Scandic Täby klockan 19.00, till självkostnadspris 185SEK per person och då ingår alkoholfri dricka. Jag har förvarnat om att vi äter mycket

OBS! Då vi har en eget rum kommer det endast finnas 40st platser, först till kvarn!

Anmäl er senast 14 april till tec@tec100.se så meddelar vi restaurangen antalet gäster till buffén, ange också om ni vill ha vegetariskt, laktos/glutenfritt eller har eventuella allergier. Man kan även dyka upp sista minuten om man är osäker men då i mån av plats.

Middagen ingår inte i deltagaravgiften utan man betalar själv för det man beställer. Man betalar på plats hos Scandic och inte till oss!

Gästföreläsare under kaffet är ingen mindre än Johan Steene!

Väder

Tänk på att under natten kommer det att vara kallt, nästan ned mot 0 grader.

Regler

  • Fusk, att bete sig osportsligt.
  • Skräpa inte ned längs banan. Håll kvar skräpet i handen tills ni passerar papperskorg. Vi placerar även ut soppåsar på ca 4 platser runt banan.
  • Det är inte tillåtet att använda hjälpmedel för att ta sig framåt.
  • Det är inte tillåtet att
avvika från banan eller tävlingsområdet under loppet. Det räknas då som att man brutit och man får en DNF som resultat oavsett hur långt man sprungit.
  • Att hjälpa en löpare i nöd är obligatoriskt.
  • Även beteendet hos löparens pacer kan leda till diskvalificering av löparen om denne bryter mot regler.
  • Organisatören har också rätt att plocka en löpare av banan om löparens hälsotillstånd
motiverar det.
  • Funktionärerna har rätt att diskvalificera en löpare som bryter mot dessa regler eller
som beter sig osportsligt.

Risk

Deltagandet sker på löparens egen risk.

Funktionär

Känner ni någon som vill vara funktionär? Be dem maila till tec@tec100.se

Arrangör

Tävlingsledare David Sundvall med TEC funktionärer

TACK TILL

Sponsorer

Samarbeten

Funktionärer

Supporters

och alla ni som deltar!!!

Vi ses 21-23 april på TEC 2017!

Med vänliga hälsningar / Tävlingsledning med funktionärsstaben