How far are you willing to run?

Information

Om TEC

TEC – Täby Extreme Challenge är ett av Europas längre ultralopp i Täby som ligger i norra Stockholm. Tävlingen arrangeras 2017 för 9onde gången och erbjuder distanserna 50 miles, både natt och daglopp, 100 miles, 200 miles och nytt för 2017 blir även stafett på 50 och 100 miles samt barnens miniultra (0.5 och 1 mile).

Banan har mestadels grusunderlag men även skogsstig och kortare asfaltssträckor, varje varv är 11.5km långt så du springer antingen 7, 14 eller 28 beroende på din distans.

Banan är både utmanande och har väldigt fin omgivning.

TEC är med i The 5 Continents Grand Slam 100 miles som Europas representant, något som vi är stola över! Ska man genomföra  en Grand Slam får man rabatt på startavgiften.

TEC är även med i The Swedish 100 miles Grand Slam tillsammans med tre andra 100 mileslopp i Sverige.

Om du behöver kontakta oss eller har frågor så maila tec@tec100.se

Tävlingsdetaljer och schema

När?

200 miles: Starten går 10.00 den 21 april  och målet stänger 54h senare, 16.00 på söndagen den 23 april.

50, 100 miles: Starten går den 22 april kl. 10.00 och målet stänger 30h senare, 16.00 på söndagen den 23 april.

50 och 100 miles stafett: Starten är 10.00 den 22 april och målet stänger 30h senare, 16.00 på söndagen den 23 april.

50 miles natt: Starten går 00.00 den 23 april och målet stänger 16h senare, 16.00 på söndagen den 23 april.

Barnens miniTEC: Starten går 16.00 den 22 april. 0-7 år springer 0.5 miles (2 varv på 400metersslinga), 8 – 14 år 1.00 miles (4 varv på 400metersslinga). GRATIS!

OBS! 1 mile är ca 1.6km

Priser

200 miles – 1300 SEK

100 miles – 1000 SEK

50 miles – 800 SEK (dag eller natt)

50 miles stafett – 2000 SEK / lag (3 deltagare)

100 miles stafett – 4000 SEK / lag (5 deltagare)

Efter 1 mars ökar avgiften med 200 SEK / distans förutom stafett som ökar med 1000 SEK / lag

OBS! En administrativ avgift om 33SEK tas ut vid anmälan av Active Networks.

Max antal

Max är 20 löpare för 200miles, sammanlagt 250 löpare för 100 och 50 miles dag och 30 löpare för nattklassen. Stafetten kommer ha totalt ca 10 lag. När startlistan är full upprättar vi en väntelista.

Återbud

Vid återbud betalar vi tillbaka 50% av startavgiften fram till 1 april, därefter återbetalas inget. Platser får ej överlåtas till andra pga säkerhetskäl.

Administrera er anmälan

I det nya anmälningssystemet kan ni själva logga in och administrera er anmälan, vill ni byta klubb, info etc. Att byta startgrupp kostar 25 SEK (administrativ avgift till Actic).

Överlåtelse av startplats

Detta är möjligt och görs själv när man är inloggad, det kostar 200 SEK att överlåta en plats.

TEC som kvalificeringstävling

Western States

UTMB (Nya poäng): 50 miles = 2 pts, 100 miles = 4 pts and 200 miles = 6

Tävlingsområde

Start varvning och mål är vid Ensta Krog i täby och där finns även omklädningsrum, dusch, toalett, bastu och tävlingstältet där man förvarar sina saker. Täby Centrum är ca 1200 m från tävlingsområdet

Nummerlappar

200 miles, du kan hämta din nummerlapp från 08.30 vid Ensta Krog

50 miles dag/natt, 100 miles och stafettlöpare kan hämta sina nummerlappar vid Ensta krog från fredag 08.30 till 15 min innan start!

Obligatorisk tävlingsinformation

Vi håller en obligatorisk tävlingsinfo på svenska och engelska 15 minuter innan start.

Omklädningsrum

Omklädningsrum med duschar och bastu finns vid Ensta Krog och är öppet från start till målet är stängt. Där inne finns en toalett, vi sätter upp tre toaletter utomhus också med ljus och värme.

Obs! Allmänheten har tillgång till Ensta Krogs omklädningsrum så låt inte era saker ligga kvar där och tänk på att hålla rent!

Väskor

Din väska/utrustning kan du lägga på hänvisad plats (skyltat per distans) i TEC’s tält, utomhus. Inga väskor tillåts i omklädningsrum eller i rummet vid tältet.

Byte av distans

Byte av distans är tillåtet både uppåt och nedåt under tävling. Man hamnar automatiskt längst ned i den resultatlistan för distansen som man byter till. Man får inget pris för den distansen man bytt till.

DNF

Du måste kontakta tävlingsledning alternativt funktionär för att bryta. Lämna tillbaka chippen vid Ensta Krog, annars blir du debiterad en avgift i efterhand.

Maxtid

Maxtid för 200 miles är 54 timmar, maxtid för 50 samt 100 miles är 30 timmar, maxtid för stafetter är 30 timmar, maxtid för nattloppet är 16 timmar.

Man får ej lämna tävlingsområdet under tävling för att gå till hotellet sova i sin bil eller annat, det innebär direkt diskvalificering.

Energi under loppet

TEC’s matstation i tältet vid Ensta innehåller vätska och mat i form av bland annat:

Mackor, godis, snacks, varm mat vid fasta tidpunkter under tävlingen, frukt, kaffe, vatten, te, Hammer GEL och sportdryckerna Hammer HEED och Hammer Perpeteum.

Information om vad som serveras i kontrollen

Obligatorisk utrustning

Under hela tävlingen

 • Fungerande mobiltelefon
 • Löparen bär med sig det nödvändiga i dryck/näring för att klara ett varv om 11.5 km. Lagning/support längs banan är ej tillåtet och leder till diskvalificering.
 • Klädval efter väder, det kan variera, speciellt under skymning och natt går temperaturen ned.

Under natten (inkluderar ovan utrustning)

 • Pannlampa med utbytbart eller extra batteri. Vid ca 19.00 har vi krav på att alla som ger sig av tar med sig pannlampa.
 • Reflexer! Förslagsvis reflexväst då bitar går längs cykelvägar och en mindre men ändå trafikerad väg i bostadsområde.
 • Efter skymning en räddningsfilt, finns att köpa för under 40SEK på apoteket eller i sportaffärer.

Pacer
Pacers är tillåtet från fredag 20.00 för 200 mileslöpare och lördag 20.00 för 50 och 100 mileslöpare eller om man passerat 100km, det som kommer först!

Pacers startar alltid vid Ensta Krog och har anmält sig till funktionärer i rummet bredvid tältet minst 15 minuter före. Man får endast ha en pacer åt gången. Det är inte tillåtet för pacern att bära löparens saker eller på annat sätt hjälpa löparen framåt med fysisk hjälp.

Pacer måste säga till  funktinoärer och helst även registrera sig här på hemsidan:

Här kan du anmäla dig som pacer

Har man ingen speciell person att pacea kommer man att tilldelas löpare som önskar pacer, viss väntetid kan då förekomma.

Kommunikationer

Från Stockholm Centralstation kan man ta tunnelbanan mot Mörby Centrum och gå av vid Tekniska Högskolan, gå till Roslagsbanan (Östra Station) som är ett stenkast från T-baneuppgången och åka till Galoppfältet, sedan går man ca 1000 m längs Kemistvägen och passera Täby Park Hotell och följ gångvägen till Ensta Krog, ca 200 meter från hotellet.

Parkering

Vi avråder löpare att köra bil minst 6 timmar efter genomfört lopp pga krampande muskler och ev. sömnbrist. Reaktionsförmågan är inte densamma som när ni kör annars.

Parkering för löpare, pacers och publik hänvisas till parkeringen bakom gamla Täby Park Hotell, där får ni stå gratis och har ca 200 meter till Ensta krog. De parkeringsplatser som finns på Ensta krog är till för allmänheten och tävlingsledning så att vi snabbt kan skicka ut en bil om något händer.

Boende
Hotell vi kan rekommendera är Scandic Täby, vi återkommer snarast med ev. rabattkod.

Middag på fredagen 15/4
En middag för självkostnadspris kommer att hållas på Scandic Täby, man är givetvis välkommen även om man inte bor där. Anmäl er på tec@tec100.se före den 1 april och uppge allergi/specialmat, antal som ni är (vänner och familj är välkomna).

Medans kaffet serveras kommer vi att ha en gästföreläsare som berättar om sina äventyr som ultralöpare! Vem det är? Det får ni se…

Betalning sker på plats i hotellets bar.

Väder
Uppdateras regelbundet när det närmar sig!
Solnedgång ca 19:49. Soluppgång ca 05:49. Om vädret är fint börjar fåglarna sjunga kring 04.30.

Regler

 • Fusk, att uppträda osportsligt mot löpare eller funktionär.
 • Inte skräpa ned, ta med skräp till närmsta soptunna
 • Inte använda stavar eller liknande hjälpmedel
 • Inte avvika från tävlingsområdet eller banan
 • Hjälpa annan löpare vid olycka är obligatoriskt
 • Tävlingsledningen har rätt att plocka av en löpare om löparen anses ha risk för sin hälsa
 • Om pacer inte följer reglerna ovan diskvalificeras den löpare som pacern springer med
 • Tävlingsledning har rätt att diskvalificera vilken löpare som helst som inte lyder dessa enkla regler eller som vi anser är osportsligt uppförande

Risker

Deltagande sker på egen risk!
Tävlingsledning och arrangör hälsar er varmt välkomna till TEC 2017!

David Sundvall