How far are you willing to run?

50, 100 & 200 miles

50, 100 & 200 miles GPX

 Upplev den magiska TEC-banan 4, 7, 14 eller 28 gånger!

Varje varv är ca 11,5km och består av asfalt, grusvägar/motionsspår och skogsstig. Varje varv har 126 positiva samt negativa  höjdmeter.

Denna distans ger I-tra poäng! Vi söker också godkännande från UTMB för samma poäng och har hittills varit ett kvalificeringslopp i många år.

TEC 100 miles är kvalificeringslopp till Western States i Californien. Resultatet på ditt genomförda 100 mileslopp genererar en lott i deras lotteri om vilka som får springa. Springer du flera år ökar sannolikheten då du får fler lotter!

Loppet äger rum i det centrala skogspartiet i Täby. Start och mål är vid motionsgården Ensta Krog som är lätt att nå med allmänna kommunikationer. Vid Ensta Krog finns också loppets enda vätskekontroll där löparna också har tillgång till sina väskor (drop bags).

Banan är inte tänkt att utgöra några svårigheter navigeringsmässigt och den kommer därför att snitslas och skyltar kommer att sättas upp där vägvalen är tveksamma. Underlaget skall inte kräva terrängskor men vid blött och kallt väder kan det vara halt i skogen.

Eftersom loppet går tidigt på säsongen finns det risk för vintrigt underlag och kallt väder. Det ingår i loppets mentala utmaning att fortsätta springa även under dessa förhållanden. Men om det skulle visa sig att banan på vissa partier är mycket isig och vintrigt svårsprungen förbehåller vi oss rätten att lägga om banan på kort varsel innan loppet.

För 50 miles innebär det att man springer 7 varv, 100 miles 14 varv och 200 miles 28 varv. Den nya distansen Baby Ultra innebär 4 varv.

Banbeskrivning på svenska

Course description in English